IBON ZUGASTI, PADRÍ DE LUXE DE LA BTT VOLTA CICLOTURISTA FORMENTERA – XXII BTT LA MOLA

IBON ZUGASTI, PADRÍ DE LUXE DE LA BTT VOLTA CICLOTURISTA FORMENTERA – XXII BTT LA MOLA

El seu palmarès és la millor presentació per aquest ciclista guipuscoà que tal com es presenta al seu bloc www.ibonzugasti.com porta "sense parar de pedalar des de 1993", any en què es va iniciar en la disciplina de Mountain Bike.

• PRIMER A L'ÈPICA GAES ATACAMA 2016
• PRIMER A LA MADRID-LISBOA
• SEGON TITAN TROPIC 2015
• SEGON DUES VEGADES A LA TITAN DESERT

Habitual en els pòdiums de les principals proves MTB nacionals i internacionals en categoria individual o duo i cronoescalada; Zugasti ens acompanyarà en aquest nou repte, la BTT Volta Cicloturista i prendrà la sortida en les tres etapes, acompanyant i compartint experiències amb tots els participants.

No deixis passar l'oportunitat de gaudir dels espectaculars recorreguts que ofereix aquesta volta a Formentera al costat d'un dels millors ciclistes a Mountain Bike d'Espanya i del món.

Pas pel ciclisme en carretera
A partir del 2005 es va dedicar al ciclisme en carretera. En la seva època d'amateur, Zugasti va guanyar, entre altres competicions, el Campionat de Catalunya de Ruta en 2006, les Grans Clàssiques 2006 i el Rànquing de la Federació Catalana de Ciclisme el 2007, totes elles amb l'equip Saunier Duval-Montcada. A partir del 2008, amb l'equip Azysa, va vèncer en la Volta a Cantàbria i Volta a Salamanca en 2008; el 2009 a la Volta a Castelló, Volta a Àvila, Volta a Sevilla i la medalla de plata al Campionat d'Espanya de Ciclisme en Ruta 2009, que es va disputar a Cantàbria en la categoria amateur Elit. Aquestes victòries li van permetre acabar l'any com el núm. 1 del rànquing de la RFEC.

El 2011 va fitxar per l'equip, també amateur, de l'Vitaldent Vall D'Aran encara que va disputar algunes curses cedit al MMR-Spiuk. Durant aquest any, va guanyar la Cursa Ciclista del Llobregat i la Volta Ciclista a Toledo, com victòries més importants, i, fins i tot, va disputar un calendari més internacional corrent per Amèrica.

Tot i ser un ciclista amateur, va participar en algunes carreres professionals de categoria 2.2 de l'UCI Europe Tour a les que el seu equip era convidat habitualment (el Tour dels Pirineus i el Cinturó de l'Empordà), aconseguint resultats destacats com el segon lloc en el Cinturó de l'Empordà del 2009, el quart en el Cinturó de l'Empordà del 2011 i el sisè en el Tour dels Pirineus del 2010. El 2011 va ser novè en dues competicions de l'UCI Amèrica Tour de categoria 2.2 amb el MMR -Spiuk, concretament al Tour do Rio i en la Volta a Bolívia, on, a més, va ser tercer en dues etapes.

El 20 desembre 2011 anuncia el seu pas a professionals 1 amb el Start Cycling Team-Atacama Flowery Desert, equip amb llicència paraguaiana i de categoria Continental creat per a la temporada 2012. Amb 39 anys, es tracta d'un dels passos a professionals a més avançada edat de la història del ciclisme.

No Comments Yet.

Leave a comment

*