Si has corregut amb nosaltres almenys en cinc edicions anteriors, tens plaça segura, però l’has de sol·licitar abans del 13 de desembre

05/12/2022 // Unisport Consulting

CALENDARI CAT23

Si has participat, indistintament, en almenys 5 edicions de la Mitja Marató o els 8 km de Formentera, tens plaça assegurada per a l’edició de 2023, per la qual cosa no cal que participeu en el procés de preinscripció. Això sí, no oblidis que tens de termini fins al proper 13 de desembre per tramitar la teva inscripció i procedir al pagament de la quota seguint aquest procediment:

1- Has d’accedir a la plataforma d’inscripcions des dels enllaços que et posam al final de les instruccions. Clica a la prova que vulguis fer el registre.

2- Un cop dintre de la plataforma, premeu al  botó d’Inscripcions on-line.

3- Per poder realitzar el registre haurás d’introduir el teu número d’identificació (DNI, passaport, etc.) tant al camp DNI com al camp CODI AUTORITZACIÓ.

4- Omple els camps necessaris. Recorda que has d’omplir la talla de la samarreta i el lloc des d’on realitzaràs el trasllat a la Sortida.

5- Un cop finalitzat el pagament se t’enviarà la confirmació al mail que tens a les dades personals. Si us plau comprova que el mail facilitat sigui el correcte.

El codi d’accés serveix per la inscripció a la 1/2 Marató o per la 8 km, però només s’acceptarà la inscripció en una de les dues proves. En cas de duplicitat s’anul·larà la inscripció realitzada en primer lloc.

IMPORTANT: En cas de no realitzar la inscripció amb el pagament de la quota en el període indicat, es perdrà qualsevol dret sobre la plaça reservada. (La data no es pot prorrogar).

Si tinguéssis algun tipus de problema en realitzar la inscripció, demanem que et posis en contacte amb nosaltres a l’a/e info@unisportconsulting.

Si no acumules almenys cinc participacions entre les dues proves, has de participar en el procés de preinscripció i també tens de termini fins al 13 de desembre per fer-ho. Si un cop finalitzada la preinscripció hi hagués més atletes preinscrits que places disponibles, es realitzarà un sorteig de places davant de notari el proper 15 de desembre.

I si ets resident habitual de Formentera podeu sol·licitar la vostra plaça a través de l’Àrea d’Esports del Consell Insular de Formentera.

A la propera edició, que se celebrarà el 13 de maig de 2023, el nombre total de places serà de 2.000 per a la Mitja Marató i de 1.000 per als 8KM Sant Ferran-La Savina.

Obrim termini de preinscripció fins el 13 de desembre!!!

16/11/2022 // Unisport Consulting

 

Preinscripcions CAT23

L’organització de la XIV Mitja Marató de Formentera i els 8km Sant Ferran-La Savina, que se celebraran el 13 de maig de 2023, comunica l’obertura del període per sol·licitar la preinscripció en alguna de les dues curses a partir d’avui, dimecres 16 de novembre i fins al proper 13 de desembre. En aquesta edició, el nombre total de places serà de 2.000 per a la Mitja Marató i de 1.000 per als 8KM.

Per poder obtenir plaça, cal participar prèviament en el procés de preinscripció que és gratuït i que es fa a través de la pàgina web oficial de la prova www.marato-formentera.com. Si un cop finalitzada la preinscripció hi hagués més atletes preinscrits que places disponibles, es realitzarà un sorteig de places davant de notari el proper 15 de desembre.

Queden exempts de fer aquesta preinscripció els residents habituals de Formentera i els que hagin participat en cinc o més edicions, que en tots dos casos tenen la plaça assegurada. Els primers poden sol·licitar-la a través de l’àrea d’Esports del Consell de Formentera, mentre que els segons rebran al seu correu electrònic un codi per poder accedir a la plataforma i confirmar-ne la inscripció. El termini per a la inscripció d’aquests darrers serà del 16 de novembre al 13 de desembre.

Entre tots els preinscrits, l’organització sortejarà el 15 de desembre, davant de notari, les places que quedin disponibles, una vegada descomptades les formalitzades pels que hagin realitzat la prova en 5 o més edicions. Un cop realitzat el sorteig, els premiats podran confirmar la seva inscripció entre els dies 20 de desembre i 16 de gener de 2023.

Com ja és habitual en les darreres edicions de la prova, que compta amb el patrocini institucional del Consell de Formentera i del Govern de les Illes Balears, la gran demanda de participació i les limitacions territorials pròpies de l’illa, obliguen a l’organització a establir aquest sistema dinscripció per cobrir els 3.000 participants permesos entre ambdues proves.

ÚLTIM DIA PER A LA INSCRIPCIÓ BONIFICADA SI VAS PARTICIPAR A LA MITJA MARATÓ DE 2022

14/11/2022 // Unisport Consulting

 

Salida Marató 2

Avui, dilluns 14 de novembre, acaba el termini especial d’inscripció per a la Mitja Marató de Formentera i de la 8km Sant Ferran-La Savina 2023 per a aquells atletes que van participar l’any passat als 21 quilòmetres, a un preu bonificat de 25 euros, en compensació per les circumstàncies esdevingudes en relació amb la falta d’hidratació per als corredors, que va afectar de manera especial els que van fer el recorregut més llarg des de La Mola fins a La Savina.

Per això, la inscripció bonificada s’aplicarà exclusivament als participants a la Mitja Marató de 2022 i s’haurà de fer abans del 14 de novembre perquè sigui vàlida. A partir del 16 de novembre, s’obrirà el període regular d’inscripció per a l’edició del 2023 sense cap mena de bonificació.

Pots accedir a la plataforma i fer la teva inscripció clicant al botó. Has d’usar el teu DNI també al camp Codi d’Autorització.

Inscriu-te ara

Obert el termini per a la inscripció bonificada a 25 euros per als qui van participar en la Mitja Marató de 2022

03/11/2022 // Unisport Consulting

Foto sortida Mitja

L’organització de la Mitja Marató de Formentera comunica l’obertura d’un termini especial d’inscripció, amb dret a descompte, per a aquells atletes que van participar l’any passat en els 21 km. En concret, els participants de la prova de 2022 disposaran de la possibilitat d’assegurar-se la plaça per a l’edició de 2023, podent confirmar la seva inscripció, entre els dies 10 d’octubre i 14 de novembre, a través de la pàgina web oficial a un preu bonificat de 25 euros.

Amb aquesta decisió, l’organització de la prova ofereix unes condicions avantatjoses als qui van participar l’any passat en la cursa llarga, en compensació per les circumstàncies esdevingudes en relació a la falta d’hidratació per als corredors, que va afectar de manera especial els qui van realitzar el recorregut més llarg des de la Mola fins a la Savina. Per això, la inscripció bonificada s’aplicarà exclusivament als participants de la Mitja Marató de 2022 i s’haurà de realitzar abans del 14 de novembre perquè sigui vàlida. A partir d’aquesta data, s’obrirà el període regular d’inscripció per a l’edició de 2023 sense cap tipus de bonificació.

A més, volem garantir-vos que s’han adoptat totes les mesures necessàries perquè la situació no torni a repetir-se. Aquestes mesures les anirem donant a conèixer abans de l’inici de la prova.

Per tot això, esperem tornar a comptar amb la vostra confiança i la vostra participació!!

Pots accedir a la plataforma i fer la teva inscripció clicant al botó. Has d’usar el teu DNI també al camp Codi d’Autorització.

Inscriu-te ara

PROCÉS DE LA INSCRIPCIÓ 2023

02/11/2022 // Unisport Consulting

Com és possible que ja sapigueu, la Mitja Marató de Formentera i la 8 km tenen les places limitades, degut a la peculiaritat de l’illa.

En aquesta edició el nombre total de places serà de 2.000 per a la Mitja Marató i de 1.000 per als 8KM.

Per poder obtenir plaça cal participar prèviament al procés de preinscripció, que és gratuït i que es realitza a través del web. Si un cop finalitzada la preinscripció hi hagués més atletes preinscrits que places disponibles, es realitzarà un sorteig de places davant de notari. Tots els interessats s’han de pre-inscriure obligatòriament, ja que, en cas contrari, no entraran en el sorteig de places i, per tant, no tindrien possibilitat de participar en les proves.

Per tant, del 16 de novembre al 13 de desembre s’obrirà el termini de preinscripció per participar a la XIV Mitja Marató de Formentera i els 8km Sant Ferran-La Savina, que se celebraran el 13 de maig de 2023.

Queden exempts de fer aquesta preinscripció els residents habituals de Formentera i els corredors que hagin participat en cinc o més edicions, que en els dos casos tenen la plaça assegurada. Els primers poden sol·licitar-la a través de l’àrea d’Esports del Consell de Formentera, mentre que els segons rebran al correu electrònic un codi per poder accedir a la plataforma i confirmar-ne la inscripció. El termini per a la inscripció d’aquests darrers serà del 16 de novembre al 13 de desembre.

La resta de corredors hauran de realitzar la seva preinscripció a través de la pàgina web oficial de la prova www.marato-formentera.com a partir del 16 de novembre i fins al 13 de desembre.
Entre tots els preinscrits, l’organització sortejarà davant de notari, el 15 de desembre, les places que quedin disponibles, una vegada descomptades les formalitzades pels que hagin realitzat la prova en 5 o més edicions. Un cop realitzat el sorteig, els premiats podran confirmar la seva inscripció entre els dies 20 de desembre i 16 de gener de 2023.

Important: Recordeu que participar en el procés de preinscripció no eximeix fer la inscripció definitiva, que es confirma mitjançant el pagament de la quota corresponent.

Carta de l’organització als participants

20/05/2022 // Unisport Consulting

Salida Grupo Aérea

Estimat/da corredor/a,

Com a màxim responsable d’Unisport Consulting, empresa organitzadora de la Mitja Marató de Formentera i la 8km Sant Ferran-La Savina des de la creació d’ambdues proves, volia expressar-te en primera persona les meves més sinceres i profundes disculpes pel que va passar el passat 14 de maig a quant a l’escassetat d’aigua per a la hidratació durant el recorregut i els problemes afegits a post-meta. Un fet atribuïble en exclusiva a l’Organització, que lamento profundament i que no hauria d’haver passat de cap manera.

Tot i que no té cap justificació possible, es van conjugar diverses situacions que expliquen, en part, que el servei d’hidratació als corredors fos insuficient. Com sabeu, el compromís de l’organització, en consonància amb el Consell de Formentera, és convertir aquesta prova en un esdeveniment amb el menor impacte ambiental, complint amb les mesures decretades pel Govern balear, que prohibeix entre d’altres, la utilització d’envasos de plàstic d’un sol ús en aquest tipus d’esdeveniments. Aquesta circumstància està resultant un problema seriós de resoldre per als organitzadors de proves esportives, sobretot quan la participació assoleix determinades cotes.

Des de l’Organització creiem tenir resolt aquest aspecte, amb el repartiment d’aigua en gots als avituallaments, així com amb el repartiment a la línia de meta de 3.700 ampolles metàl·liques (1.000 més dels corredors que finalment van participar) per emplenar en sortidors, però és evident que el dispositiu, per diferents circumstàncies (cabal insuficient per a gran demanda, abús d’aplec de diversos bidons per a alguns participants…), no va funcionar segons les nostres previsions. A més, la forta calor, amb temperatures més elevades del que és habitual en aquestes dates a Formentera, també va incrementar la duresa de la prova i, per tant, la necessitat d’hidratació per part de tots els atletes.

Així mateix, m’agradaria referir-me a una altra de les queixes que molts ens heu expressat sobre l’espera de gairebé dues hores a la zona d’animació de la sortida. Això és una qüestió que té una explicació senzilla: l’Organització utilitza tots els autobusos disponibles a Formentera per traslladar els participants fins a la sortida, encara que aquests no són suficients i, per això, cal fer diversos viatges. A més, tant el lloc on els autobusos deixen els corredors a la sortida com la carretera d’accés, obliguen que aquesta operativa es realitzi de manera escalonada, d’aquí que es requereixi un temps prudent que pugui ser més o menys llarg, en funció del lloc de recollida i del torn que toqui a cadascú. En qualsevol cas, també valorarem possibles millores amb vista a futures edicions.

Al llarg d’aquests anys, gràcies a l’esforç i a la col·laboració de tots, hem aconseguit que la Mitja Marató de Formentera i la 8km Sant Ferran-La Savina hagin aconseguit un reconegut prestigi que tampoc seria just qüestionar per les errades que hagin pogut produir-se a aquesta edició. No s’ho mereixen ni l’equip que treballa tot l’any per fer la millor prova possible; ni els nostres patrocinadors i col·laboradors; ni Formentera i la seva gent, bolcats amb la carrera; ni tots i cadascun dels participants que heu tingut l’oportunitat de córrer amb nosaltres a Formentera, perquè, sincerament, crec que han estat més els encerts que els errors des que organitzem les dues proves.

Per tant, des del compromís de l’organització de començar a treballar ja en millores de cara a la propera edició, parant atenció a les aportacions que vulguis fer-nos a través dels nostres perfils a les xarxes socials o el nostre correu de contacte, reitero les meves disculpes pel que ha passat i confio que puguem seguir comptant amb la teva presència a les properes edicions de la Mitja Marató de Formentera i la 8km Sant Ferran-La Savina .

Atentament,

Manuel Hernández
Director General d’Unisport Consulting

Borja Rodríguez i Ionela Clara s’imposen al XIII Mitja Marató de Formentera

14/05/2022 // Unisport Consulting

Foto sortida Mitja

L’atleta madrileny Borja Rodríguez (Associació Atlètica de Móstoles) i la romanesa establerta a València Ionela Clara, els pares de la qual resideixen a Formentera, s’han adjudicat la victòria a la XIII Mitja Marató de Formentera, celebrada sota una calor estiuenca. El guanyador ha signat un excel·lent temps de 1h10’23”, superant a la meta Andreu Marimón, que ha entrat a 36”. El podi masculí ho ha completat Toni Gran, amb una marca de 1h13’35”. En dones, la guanyadora ha invertit 1h27’56” a recórrer els 21km des del Far de la Mola i el Port de la Savina, on estava situada la meta. Isabel Parra ha estat la segona classificada, amb un temps de 1h29’35” i tercera, Elena Sánchez, amb una marca de 1h30’10”.

El Far de la Mola ha estat l’escenari, una edició més, de l’inici de la prova, en què estaven inscrits 2.498 participants. A les 17.30 hores, la presidenta de Formentera, Ana Juan, tallava la cinta i es donava la sortida a la prova, sota unes condicions exigents per als corredors a causa d’una intensa calor, que ha posat a prova els participants. Aviat s’ha format un grup al capdavant, on ja hi havia Borja Rodríguez, que al pas pel km 10 ja ha passat destacat en primer lloc, demostrant la seva ambició. Per darrere, Andreu Marimón ha anat progressant i en els últims quilòmetres s’ha anat aproximant al capdavant de carrera, però no ha pogut superar Borja Rodríguez, que ha sabut gestionar el seu avantatge per creuar la meta en primer lloc.

Foto Mitja

En dones, la romanesa Ionela Clara ha realitzat una carrera intel·ligent, dosificant esforços en els primers quilòmetres, en què la protagonista ha estat Judit Pujol, primera al pas pels 10km. Però a partir d’aquí, la guanyadora ha accelerat el ritme i ha anat superant rivals fins a col·locar-se en primera posició a partir del km 14. Isabel Parra i Elena Sánchez s’han disputat la segona plaça en una baralla ajustada, en què s’ha imposat la primera.

Repeteixen triomf a la 8km

A la mateixa hora que la mitja marató es donava també la sortida a la cursa dels 8km entre Sant Ferran i La Savina, amb una inscripció de 1.225 corredors, en què han repetit triomf els guanyadors de l’edició del 2021, celebrada llavors al mes d’octubre. Diego Martínez ha marcat un temps de 28’15” a la meta, per davant de Toni Ques (28’38”) i Llorenç Vidal (28’58”). En dones, Roser Mañosa ha tornat a demostrar la seva superioritat en aquesta distància i s’ha imposat amb un temps de 33’03” a Cristina García (34’26”) i Natalia Fernández (35’05”).

Ganador 8km

La prova, que en aquesta edició ha recuperat la data habitual en ple mes de maig, després de celebrar-se l’octubre el 2021 i de suspendre’s el 2020 per la pandèmia, ha recuperat les xifres de participació prepandèmia i ha tornat a ser una festa de l’esport i del bon ambient a Formentera, gràcies al suport institucional del Consell de Formentera, de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) i de nombrosos patrocinadors i col·laboradors comercials com Oysho, Trasmapi o Caixabank.

L’organització es disculpa per la manca d’aigua

Tot i així, davant les queixes d’alguns corredors per la falta d’aigua als avituallaments del recorregut i a la línia de meta, des de l’organització es reconeix que ha estat insuficient, per la qual cosa es demana disculpes públiques a tots els corredors i corredores. Un fet que, des de l’organització, es justifica per l’intens calor que ha fet durant la celebració de la prova, fet que ha originat una ingestió de líquid més gran, i també per una previsió errònia en el nombre de litres d’aigua i envasos no reutilitzables necessaris, davant del compromís de no utilitzar envasos d’un sol ús.

Tot preparat per a la Mitja Marató de Formentera i la 8 km Sant Ferran – La Savina

13/05/2022 // Unisport Consulting

Recogida dorsales 2

Més de 3.700 atletes es donaran cita demà, dissabte 14 de maig, a Formentera per participar a la XIII Mitja Marató Illa de Formentera i la 8km Sant Ferran – La Savina, a l’esdeveniment esportiu més nombrós de tots els que se celebren a l’illa. Durant tota la jornada d’avui els participants arribats de diferents països i punts de la geografia nacional han anat retirant el dorsal a la carpa habilitada a la línia de meta i podran continuar fent-ho també demà al matí.
La sortida de les dues proves serà a les 17.30 hores. La Mitja Marató sortirà del far de la Mola i la línia de meta estarà situada al Port de la Savina. Els 2.498 participants inscrits travessaran així l’illa per recórrer els 21.097 quilòmetres de distància. A la mateixa hora es donarà la sortida de la prova de 8 quilòmetres, amb inici a Sant Ferran i final també al Port de la Savina. En aquesta distància s’han inscrit un total de 1.225 atletes.

Recogida dorsales
La prova, que recupera la data habitual en ple mes de maig, després de celebrar-se l’octubre el 2021 per la pandèmia i de suspendre’s el 2020, compta amb el patrocini institucional del Consell de Formentera i l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) i té com a principals patrocinadors comercials Oysho, Trasmapi i Caixabank.
El 2021, el triomf a la Mitja Marató va ser per a José Mauel Caplliure, amb un temps de 1h11’04”, mentre que en dones es va imposar l’holandesa Nesrine Njeim, amb una marca de 1h 23’33”. Als 8Km es van imposar Diego Martínez (29’23”) i Roser Mañosa (32’31”).

Tall intermitent de carreteres
Com a conseqüència de la celebració de les dues proves i per tal de salvaguardar la seguretat dels participants, que afrontaran un recorregut urbà i interurbà, el dissabte 14 de maig quedaran tancades al trànsit de vehicles les carreteres i vies següents:
-L’accés al Far de la Mola des del Pilar de la Mola, a partir de les 14.00 hores.
-L’accés al Pilar de la Mola és Caló, etc, des de Sant Ferran, a partir de les 15h. fins a les 19h.

Presentació de la cursa

11/05/2022 // Unisport Consulting

Foto presentación 2022

La presidenta del Consell, Ana Juan; la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i la consellera d’Esports, Paula Ferrer, han presentat avui la XIII Mitja Marató Illa de Formentera i la IX 8 km Sant Ferran- la Savina, que se celebraran aquest dissabte 14 de maig a l’illa. En total, ambdues proves reuneixen més de 3.700 atletes arribats des de diferents països i punts de la geografia nacional. A la presentació d’avui també hi han assistit el director d’Unisport Consulting, Manuel Hernández, empresa organitzadora de la prova; la responsable de màrqueting de Trasmapi, Nuria de la Torre, i la directora de l’àrea de Caixabank a les Pitiüses, Gaelle Ledour, patrocinadors principals de les proves.
Ana Juan ha subratllat que “Formentera està preparada i il·lusionada per rebre la prova més nombrosa de l’ampli calendari esportiu i d’esdeveniments que ofereix l’illa en primavera”. Juan ha destacat que enguany hi ha canvis a la sortida: “la Mitja Marató és una prova per gaudir de l’esport i d’aquest entorn privilegiat que és Formentera, i per tots nosaltres és important que la prova sigui respectuosa amb el medi ambient; així, enguany s’ha desplaçat la carpa d’animació de la sortida de la Mola, per respectar l’hàbitat del virot; i també, com l’any passat, la prova estarà lliure de plàstics d’un sol ús”.
D’altra banda, Alejandra Ferrer ha recordat “l’atractiu d’aquesta competició que, a més de recórrer l’illa de punta a punta, és una oportunitat ideal per als participants i els seus acompanyants de gaudir de Formentera al mes de maig, de la seva naturalesa, cultura i gastronomia”.
Primavera esportiva a Formentera

Per la seva part, Paula Ferrer s’ha mostrat “molt satisfeta perquè l’illa està demostrant que podem organitzar esdeveniments de rellevància internacional en diferents esports, com de vela, judo, escacs, ciclisme o, ara, atletisme… amb participació de més de sis mil persones entre totes les proves”. La consellera d’Esports també ha agraït “la feina dels voluntaris, cossos de seguretat, protecció civil i dels equips sanitaris que fan possible aquesta competició”.
Finalment, Manuel Hernández, ha destacat que “la prova ha tornat a cobrir pràcticament la quota de participants, una mostra més de la seva rellevància i consolidació en el calendari nacional i internacional”.


Estalvi de 22.500 botelles de plàstic

Com ja es va fer el 2021, en aquesta edició es donarà en la línia de meta un bidó reutilitzable a tots els participants, que podran omplir d’aigua o refrescos cada vegada que vulguin. A més, en els diferents punts d’avituallament de les curses, tots els envasos seran reutilitzables. Amb això s’estalviaran en un dia fins a 22.500 botelles de plàstic. També Ecopilas tornarà a estar present incentivant el reciclatge de piles i, aquest any, en col·laboració amb el Consell de Formentera i el Govern de les Illes Balears, es realitzarà una activitat als centres escolars de l’illa per conscienciar els més joves sobre la importància de reciclar un material altament contaminant.
La sortida de les dos proves serà a les 17.30 hores, la Mitja Marató, com és habitual, des del far de la Mola; i la de 8 km, des de Sant Ferran.

CURSA SOSTENIBLE: ‘NO ALS ENVASOS D’UN SOL ÚS’

04/05/2022 // Unisport Consulting

CAT Plastic Free

Com ja vam fer el 2021, en la present edició seguim dient no als envasos de plàstic d’un sol ús. Per a això, en la línia de meta es donarà a tots els participants un bidó reutilitzable de la cursa, que podran omplir d’aigua o refrescos cada vegada que vulguin. A més, en els diferents punts d’avituallament de les dues curses tots els envasos seran reutilitzables. Amb això estalviarem en un dia fins a 22.500 ampolles de plàstic. Col·laborar és la manera més fàcil que existeix per canviar el món i nosaltres així ho farem.

ECOPILAS

Com en edicions anteriors, Ecopilas tornarà a acompanyar-nos a la 1/2 Marató de Formentera difonent el seu compromís amb la recollida de piles i tindrà un detall amb tots aquells que el dia de la cursa dipositeu piles usades a l’estand situat al costat de la carpa de recollida de dorsals, a la línia de meta de la Savina. A més, en col·laboració amb el Consell de Formentera i el Govern de les Illes Balears, també es realitzarà una activitat als centres escolars de l’illa per conscienciar els més joves sobre la importància de reciclar un material altament contaminant. Ecopilas també obsequiarà amb una maleta al guanyador i guanyadora tant de la Mitja Marató com de la cursa de 8km.

CANVIS A LA SORTIDA PER A RESPECTAR L’HÀBITAT DEL VIROT A LA MOLA

27/04/2022 // Unisport Consulting

La Mola Virot

Participar en la 1/2 Marató de Formentera també significa estar conscienciat en la protecció de l’entorn privilegiat en el qual se celebra la cursa i del planeta en general. Per això, aquest any hem reubicat la carpa d’animació de la sortida al Far de la Mola, per situar-la 500 metres abans de la línia real de sortida.

D’aquesta manera, preservem un espai geogràfic actualment catalogat com a Àrea Natural d’Especial Interès (ANEI) i reduïm l’impacte acústic en l’hàbitat natural de la baldriga balear (virot), una espècie endèmica de les Illes Balears, que només cria a les nostres illes i que en aquesta zona de Formentera compta amb una de les colònies més importants.

D’aquesta manera, els autobusos traslladaran els participants fins a la carpa d’animació, on comptarem amb un DJ que animi durant el temps d’espera i amb servei gratuït d’aigua i cafè, i els 500 metres fins a l’arc de sortida quedaran com a zona d’escalfament per als corredors. Només protegint el nostre entorn, en podrem gaudir més. Gràcies a tots per la vostra col·laboració.

#SAVEPOSIDONIAPROJECT

Participar en la 1/2 Marató de Formentera també significa ser partícip de #SavePosidoniaProject un projecte que neix del desig del Consell Insular de Formentera de promocionar el turisme sostenible i llançar un pla d’acció per recaptar fons que aniran destinats exclusivament a la conservació de la planta marina Posidonia Oceànica. L’objectiu és conscienciar sobre la vital importància de la Posidònia a Formentera en el present i, sobretot, per a les futures generacions.

3.723 corredors inscrits!

25/04/2022 // Unisport Consulting

Salida Marató 2021
Un cop tancat el termini d’inscripció i de repesca, us podem anunciar que finalment sereu 3.723 corredores i corredors els que preneu la sortida a l’edició d’aquest any 2022, entre la XII Mitja Marató i la 8km Sant Ferran-La Savina. En concret, la Mitja Marató congregarà 2.498 runners, mentre que a la prova més curta s’han inscrit un total de 1.225.

Recordeu que tots els participants podreu retirar el vostre dorsal a la carpa ubicada al Passeig de la Marina del Port de la Savina, al costat de la línia de meta, al llarg del divendres 13, en horari ininterromput de 10 hores a 21 hores, i el mateix dia de la cursa, dissabte 14, de 9 hores a 14.30 hores.

Per recollir el dorsal, serà imprescindible un document oficial didentitat (D.N.I., passaport, carnet de conduir) i conèixer el núm. de dorsal assignat. El participant que no pugui acudir en persona a la retirada del dorsal, pot autoritzar una altra persona mitjançant el formulari oficial que es podrà descarregar en aquesta pàgina.

Us esperem el 14 de maig a Formentera

Últimes places disponibles fins a completar la inscripció!!

21/02/2022 // Unisport Consulting

Salida La Mola

Vos anunciam que finalment hi haurà una repesca de places per a la nostra carrera, així que, si encara ho desitges, et pots inscriure!

Accedeix a través de la pàgina web de la prova www.marato-formentera.com i tria la distància a la que vulguis inscriure’t.

La inscripció en línia romandrà oberta fins a esgotar les places disponibles o fins al dia 1 d’abril de 2022 (improrrogable).

Al formulari de la inscripció omple els camps necessaris i a l’última pantalla accediràs al TPV virtual, la plataforma de pagament segur online. Quan hagis efectuat el pagament has de clicar a “Finalitzar” i tot seguit t’enviarem un correu electrònic de confirmació al contacte que hauras posat a les dades personals. Confirmeu que sigui el correcte.

Recordeu que un cop realitzada la inscripció es considera definitiva i no s’accepten canvis o anul·lacions. Pots contractar una assegurança de cancel·lació que t’oferim durant el procés que et cobriria qualsevol eventualitat. Sense la contractació de l’assegurança no es podrà reclamar l’import pagat (per lesió, malaltia, impossibilitat d’anar a l’esdeveniment, etc).

En nom de l’organització volem agrair-te el teu interès a la carrera.

Una salutació i ens veiem a Formentera el 14 de maig!!!!

IMPORTANT!!! RECORDA QUE TENS FINS EL 7 DE FEBRER PER FORMALITZAR LA TEVA INSCRIPCIÓ

04/02/2022 // Unisport Consulting

 

CAT Inscripcio darrers diesRecorda que si vas realitzar la preinscripció per participar a la nostra carrera, tens fins al 7 de febrer per tramitar la seva inscripció definitiva a la XIII Mitja Marató de Formentera o als 8KM Sant Ferran-La Savina. Per això, accedeix a la nostra web oficial www.marato-formentera.com i completa la teva inscripció. És molt important que ho facis abans de la data esmentada perquè, si no es fa la confirmació de la inscripció i el pagament de la quota, es perdrà qualsevol opció sobre la plaça.

Per emplenar la inscripció definitiva, s’accedirà mitjançant el número d’identificació (DNI, NIE, passaport, etc) usat a la preinscripció i que també s’haurà d’utilitzar al camp Codi Autorització per poder accedir a la plataforma d’inscripció.

Aquest any, la prova, que compta amb el patrocini institucional del Consell de Formentera i el Govern de les Illes Balears, recupera les dates habituals al calendari, per celebrar-se el 14 de maig. La cita ofereix a tots els aficionats al running la increïble experiència de córrer de cap a cap a l’illa de Formentera, l’últim paradís de la Mediterrània. Cal recordar que a la darrera edició, més de 3.000 atletes varen participar entre la mitja marató i la 8 Km, xifra que s’espera superar el proper 14 de maig.

Tots els preinscrits poden tramitar la seva inscripció oficial a partir del 14 de gener

12/01/2022 // Unisport Consulting

INSCRIPCIO OFICIAL CATUn cop finalitzat el termini de preinscripció, l’organització de la XIII Mitja Marató de Formentera i els 8km Sant Ferran-La Savina ha adoptat la decisió de validar totes les sol·licituds rebudes, sense necessitat de realitzar el sorteig previst inicialment, per la qual cosa tots els corredors i corredores que hagin sol·licitat la preinscripció en el termini previst podran formalitzar la seva inscripció definitiva a partir del 14 de gener i fins al proper 7 de febrer, a través del web oficial www.marato-formentera.com. Si durant aquest període, no es fa la confirmació de la inscripció i el pagament de la quota, es perdrà qualsevol opció sobre la plaça.

Per emplenar la inscripció definitiva, s’accedirà mitjançant el número d’identificació (DNI, NIE, passaport, etc) usat a la preinscripció i que també s’haurà d’utilitzar al camp Codi Autorització per poder accedir a la plataforma d’inscripció.

Aquest any, la prova, que compta amb el patrocini institucional del Consell de Formentera i el Govern de les Illes Balears, recupera les dates habituals al calendari, per celebrar-se el 14 de maig. La cita ofereix a tots els aficionats al running la increïble experiència de córrer de cap a cap a l’illa de Formentera, l’últim paradís de la Mediterrània. Cal recordar que a la darrera edició, més de 3.000 atletes varen participar entre la mitja marató i la 8 Km, xifra que s’espera superar el proper 14 de maig.

Obert el termini de preinscripció del 9 de desembre al 10 de gener per a l’edició de 2022

09/12/2021 // Unisport Consulting

Preincripcions CAT (1)Hoy, miércoles 9 de diciembre, se abre el plazo de preinscripción para poder entrar en el posterior sorteo de plazas para participar en la XIII Mitja Marató de Formentera y los 8KM Sant Ferran-La Savina que en 2022 recuperan sus fechas habituales en el calendario, para celebrarse el 14 de mayo.

Quedan exentos de realizar dicha preinscripción los residentes habituales de Formentera y los que hayan participado en cinco o más ediciones, que tienen la plaza asegurada. Los primeros pueden solicitar su plaza a través del área d’Esports del Consell de Formentera, mientras que los segundos recibirán en su correo electrónico un código para poder acceder a la plataforma y confirmar su inscripción.

El resto de corredores que quieran vivir la increíble experiencia de correr de punta a punta la isla de Formentera, deberán solicitar su preinscripción a través de la web oficial de la prueba www.marato-formentera.com a partir de hoy y hasta el próximo día 10 de enero.

Entre todos los preinscritos, la organización sorteará ante notario, el 12 de enero a las 12:30 horas, las 1.900 plazas para la Mitja Marató y las 1.000 para los 8KM que se ponen a disposición para la prueba que se celebrará el 14 de mayo. Una vez realizado el sorteo, los premiados podrán confirmar su inscripción entre los días 14 de enero y 7 de febrero.

Como ya viene siendo habitual en las últimas ediciones de la prueba, que cuenta con el patrocinio institucional del Consell de Formentera y del Govern de les Illes Balears, la gran demanda de participación y las limitaciones territoriales propias de la isla, obligan a la organización a establecer este sistema de inscripción para cubrir los 3.700 participantes permitidos entre ambas pruebas.

El valencià José Manuel Caplliure i l’holandesa Nesrine Njeim, guanyadors

09/10/2021 // Unisport Consulting

Guanyador

L’atleta valencià José Manuel Caplliure i la corredora holandesa Nesrine Njeim s’han adjudicat la XII Mitja Marató Illa de Formentera en categoria masculina i femenina, respectivament. Caplliure ha recorregut els 21,097 quilòmetres de la prova en un temps de 1h11’04”, avantatjant en més de dos minuts al guanyador de l’edició de 2019, Raúl Fernández, que ha creuat la meta amb una marca de 1h13’11”. Tercer ha estat l’atleta local Marti Joan Mayans, amb un temps de 1h17’21”. En fèmines, Njeim ha signat una marca de 1h23’33 “, superant a Ana Casares (1h24’31”) i Marga Adrover Valera (1h24’53”), segona i tercera respectivament.

El Far de la Mola ha estat l’escenari, una edició més, de l’inici de la prova, en la qual estaven inscrits 1.750 participants. A les 16:30 hores, la presidenta de Formentera, Alejandra Ferrer, tallava la cinta i es donava la sortida a la prova. De seguida s’ha format un primer grup en què es trobaven els tres primers classificats. Però a partir del tercer quilòmetre, Caplliure ha rebentat la carrera i ja al quilòmetre 10 ha passat amb més d’un minut de diferència sobre Fernández, distància que ha anat incrementant en la segona part de la cursa.

Salida La Mola

La prova de fèmines ha estat més igualada, amb les tres primeres classificades separades per poc més d’un minut a la meta, però com en la prova d’homes, la guanyadora ja dominava la cursa al pas pel quilòmetre 10 amb un minut d’avantatge i després ha sabut gestionar aquesta distància per entrar guanyadora a la meta situada al Port de la Salvina.

Diego Martínez i Roser Mañosa s’imposen en els 8km

A la mateixa hora que la mitja marató es donava també la sortida a la cursa dels 8km entre Sant Ferran i La Savina, amb la participació de 1.100 corredors. En aquesta prova, Diego Martínez ha estat el millor, amb un temps de 29’23”, per davant de Francisco Javier Casanueva (30’07”) i de José Serra (31’13”). En noies, s’ha imposat Roser Mañosa, amb una marca de 32’31 “, superant a Jessica Bonet (32’34”) i Cristina García Hombravella (34’55”).

Amb el lliurament de premis en les diferents categories, que ha comptat amb la presència de les autoritats locals i dels representants dels principals patrocinadors de la cursa, ha conclòs l’edició de 2021 d’aquest esdeveniment, el més nombrós de quants se celebren a Formentera i que el proper any tornarà a recuperar les seves dates habituals, per celebrar-se al mes de maig.

Tot preparat per a la Mitja Marató de Formentera i els 8 km Sant Ferran – La Savina

08/10/2021 // Unisport Consulting

_JAA5805

Gairebé 3.000 atletes es donaran cita demà, dissabte 9 d’octubre, a Formentera per participar en la XII Mitja Marató Illa de Formentera i la IX 8 km Sant Ferran – La Savina, en l’esdeveniment esportiu més nombrós de quants se celebren a l’illa. Durant tota la jornada d’avui han estat molts els participants que han retirat el seu dorsal a la carpa habilitada a la línia de meta i podran seguir fent-ho també demà al matí.

La sortida de les dues proves serà a les 16:30 hores. La Mitja Marató sortirà del far de la Mola i la línia de meta estarà situada al Port de la Savina. Els 1.750 participants travessaran així l’illa per recórrer els 21,097 quilòmetres de distància. A la mateixa hora es donarà la sortida de la prova de 8 quilòmetres, amb inici a Sant Ferran i final també al Port de la Savina. En aquesta distància, s’han inscrit un total de 1.150 atletes.

La prova, que torna a celebrar-se després de la seva suspensió per la pandèmia el 2020, compta amb el suport institucional del Consell de Formentera i l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) i té com a principals patrocinadors comercials a Oysho, Trasmapi i Caixabank.

En 2019, el triomf a la Mitja Marató va ser per a Raúl Fernández Hernández, amb un temps de 1h12’47 “, mentre que en fèmines es va imposar Ana Casares Polo, amb una marca de 1h26’56”. En els 8Km es varen imposar Àngel Cobacho Navarro (30’28 “) i Suzanne Brummel (34’44”).

Tall intermitent de carreteres

Com a conseqüència de la celebració de les dues proves i per tal de salvaguardar la seguretat dels participants, que afrontaran un recorregut urbà i interurbà, el dissabte 9 d’octubre quedaran tancades a el trànsit de vehicles les carreteres i vies següents:
• Carretera PM 820 (av. De la Mola), des del Restaurant Can Blaiet fins al far de la Mola (de 14:00 fins 17.30 h).
• Carretera PM 820 des de Sant Ferran a Pilar de la Mola (d’16:00-19:00).
• Carretera PM 820-2, Sant Ferran – La Savina, per es Pujols (de 15:00-19:30).

Pàgines:1234567...46»
  • Patrocinador Principal

  • Patrocinador Principal

  • Patrocinadors