Borja Rodríguez i Ionela Clara s’imposen al XIII Mitja Marató de Formentera

14/05/2022 // Unisport Consulting

Foto sortida Mitja

L’atleta madrileny Borja Rodríguez (Associació Atlètica de Móstoles) i la romanesa establerta a València Ionela Clara, els pares de la qual resideixen a Formentera, s’han adjudicat la victòria a la XIII Mitja Marató de Formentera, celebrada sota una calor estiuenca. El guanyador ha signat un excel·lent temps de 1h10’23”, superant a la meta Andreu Marimón, que ha entrat a 36”. El podi masculí ho ha completat Toni Gran, amb una marca de 1h13’35”. En dones, la guanyadora ha invertit 1h27’56” a recórrer els 21km des del Far de la Mola i el Port de la Savina, on estava situada la meta. Isabel Parra ha estat la segona classificada, amb un temps de 1h29’35” i tercera, Elena Sánchez, amb una marca de 1h30’10”.

El Far de la Mola ha estat l’escenari, una edició més, de l’inici de la prova, en què estaven inscrits 2.498 participants. A les 17.30 hores, la presidenta de Formentera, Ana Juan, tallava la cinta i es donava la sortida a la prova, sota unes condicions exigents per als corredors a causa d’una intensa calor, que ha posat a prova els participants. Aviat s’ha format un grup al capdavant, on ja hi havia Borja Rodríguez, que al pas pel km 10 ja ha passat destacat en primer lloc, demostrant la seva ambició. Per darrere, Andreu Marimón ha anat progressant i en els últims quilòmetres s’ha anat aproximant al capdavant de carrera, però no ha pogut superar Borja Rodríguez, que ha sabut gestionar el seu avantatge per creuar la meta en primer lloc.

Foto Mitja

En dones, la romanesa Ionela Clara ha realitzat una carrera intel·ligent, dosificant esforços en els primers quilòmetres, en què la protagonista ha estat Judit Pujol, primera al pas pels 10km. Però a partir d’aquí, la guanyadora ha accelerat el ritme i ha anat superant rivals fins a col·locar-se en primera posició a partir del km 14. Isabel Parra i Elena Sánchez s’han disputat la segona plaça en una baralla ajustada, en què s’ha imposat la primera.

Repeteixen triomf a la 8km

A la mateixa hora que la mitja marató es donava també la sortida a la cursa dels 8km entre Sant Ferran i La Savina, amb una inscripció de 1.225 corredors, en què han repetit triomf els guanyadors de l’edició del 2021, celebrada llavors al mes d’octubre. Diego Martínez ha marcat un temps de 28’15” a la meta, per davant de Toni Ques (28’38”) i Llorenç Vidal (28’58”). En dones, Roser Mañosa ha tornat a demostrar la seva superioritat en aquesta distància i s’ha imposat amb un temps de 33’03” a Cristina García (34’26”) i Natalia Fernández (35’05”).

Ganador 8km

La prova, que en aquesta edició ha recuperat la data habitual en ple mes de maig, després de celebrar-se l’octubre el 2021 i de suspendre’s el 2020 per la pandèmia, ha recuperat les xifres de participació prepandèmia i ha tornat a ser una festa de l’esport i del bon ambient a Formentera, gràcies al suport institucional del Consell de Formentera, de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) i de nombrosos patrocinadors i col·laboradors comercials com Oysho, Trasmapi o Caixabank.

L’organització es disculpa per la manca d’aigua

Tot i així, davant les queixes d’alguns corredors per la falta d’aigua als avituallaments del recorregut i a la línia de meta, des de l’organització es reconeix que ha estat insuficient, per la qual cosa es demana disculpes públiques a tots els corredors i corredores. Un fet que, des de l’organització, es justifica per l’intens calor que ha fet durant la celebració de la prova, fet que ha originat una ingestió de líquid més gran, i també per una previsió errònia en el nombre de litres d’aigua i envasos no reutilitzables necessaris, davant del compromís de no utilitzar envasos d’un sol ús.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  • Patrocinador Principal

  • Patrocinador Principal

  • Patrocinadors