Carta de l’organització als participants

20/05/2022 // Unisport Consulting

Salida Grupo Aérea

Estimat/da corredor/a,

Com a màxim responsable d’Unisport Consulting, empresa organitzadora de la Mitja Marató de Formentera i la 8km Sant Ferran-La Savina des de la creació d’ambdues proves, volia expressar-te en primera persona les meves més sinceres i profundes disculpes pel que va passar el passat 14 de maig a quant a l’escassetat d’aigua per a la hidratació durant el recorregut i els problemes afegits a post-meta. Un fet atribuïble en exclusiva a l’Organització, que lamento profundament i que no hauria d’haver passat de cap manera.

Tot i que no té cap justificació possible, es van conjugar diverses situacions que expliquen, en part, que el servei d’hidratació als corredors fos insuficient. Com sabeu, el compromís de l’organització, en consonància amb el Consell de Formentera, és convertir aquesta prova en un esdeveniment amb el menor impacte ambiental, complint amb les mesures decretades pel Govern balear, que prohibeix entre d’altres, la utilització d’envasos de plàstic d’un sol ús en aquest tipus d’esdeveniments. Aquesta circumstància està resultant un problema seriós de resoldre per als organitzadors de proves esportives, sobretot quan la participació assoleix determinades cotes.

Des de l’Organització creiem tenir resolt aquest aspecte, amb el repartiment d’aigua en gots als avituallaments, així com amb el repartiment a la línia de meta de 3.700 ampolles metàl·liques (1.000 més dels corredors que finalment van participar) per emplenar en sortidors, però és evident que el dispositiu, per diferents circumstàncies (cabal insuficient per a gran demanda, abús d’aplec de diversos bidons per a alguns participants…), no va funcionar segons les nostres previsions. A més, la forta calor, amb temperatures més elevades del que és habitual en aquestes dates a Formentera, també va incrementar la duresa de la prova i, per tant, la necessitat d’hidratació per part de tots els atletes.

Així mateix, m’agradaria referir-me a una altra de les queixes que molts ens heu expressat sobre l’espera de gairebé dues hores a la zona d’animació de la sortida. Això és una qüestió que té una explicació senzilla: l’Organització utilitza tots els autobusos disponibles a Formentera per traslladar els participants fins a la sortida, encara que aquests no són suficients i, per això, cal fer diversos viatges. A més, tant el lloc on els autobusos deixen els corredors a la sortida com la carretera d’accés, obliguen que aquesta operativa es realitzi de manera escalonada, d’aquí que es requereixi un temps prudent que pugui ser més o menys llarg, en funció del lloc de recollida i del torn que toqui a cadascú. En qualsevol cas, també valorarem possibles millores amb vista a futures edicions.

Al llarg d’aquests anys, gràcies a l’esforç i a la col·laboració de tots, hem aconseguit que la Mitja Marató de Formentera i la 8km Sant Ferran-La Savina hagin aconseguit un reconegut prestigi que tampoc seria just qüestionar per les errades que hagin pogut produir-se a aquesta edició. No s’ho mereixen ni l’equip que treballa tot l’any per fer la millor prova possible; ni els nostres patrocinadors i col·laboradors; ni Formentera i la seva gent, bolcats amb la carrera; ni tots i cadascun dels participants que heu tingut l’oportunitat de córrer amb nosaltres a Formentera, perquè, sincerament, crec que han estat més els encerts que els errors des que organitzem les dues proves.

Per tant, des del compromís de l’organització de començar a treballar ja en millores de cara a la propera edició, parant atenció a les aportacions que vulguis fer-nos a través dels nostres perfils a les xarxes socials o el nostre correu de contacte, reitero les meves disculpes pel que ha passat i confio que puguem seguir comptant amb la teva presència a les properes edicions de la Mitja Marató de Formentera i la 8km Sant Ferran-La Savina .

Atentament,

Manuel Hernández
Director General d’Unisport Consulting

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  • Patrocinador Principal

  • Patrocinador Principal

  • Patrocinadors